Vitaalcoach

Leefstijlspecialist in Beweging, Voeding& Coaching

Een Vitaalcoach (ook wel leefstijladviseur genoemd) is een allround gezondheidsspecialist die mensen kan adviseren en begeleiden in het bereiken van een (nog) meer vitale levensstijl. Allround in de breedste zin des woords, omdat de Vitaalcoach de kwaliteiten in huis heeft van meerdere andere beroepen, zoals Sporttrainer, Personal Trainer, Gewichtsconsulent en Coach. Deze beroepen zijn op zich al heel divers en hebben ook raakvlakken met elkaar. Deze vakgebieden zouden eigenlijk niet los van elkaar gezien moeten worden. 

De Vitaalcoach is er in gespecialiseerd om deze onderdelen met elkaar te integreren en ze als één geheel te zien. Een Vitaalcoach zal in de begeleiding daarom vaak kiezen voor een zogenaamde multidisciplinaire aanpak. Voorheen betekende dit dat een Personal Trainer bijvoorbeeld met een Gewichtsconsulent moest samenwerken. De Vitaalcoach is voor deze aanpak niet afhankelijk van derden en kan vrijwel iedere klant dus passend advies en begeleiding bieden. 

 

  • Ontvang informatie over de opleiding

Cursusgegevens
Doelgroep

Iedereen die zich op gebied van beweging, voeding en coaching wil scholen tot gezondheidsprofessional. Fitness- en personal trainers, fysiotherapeuten en leefstijladviseurs die al eerder opleidingen hebben gevolgd kunnen vrijstellingen krijgen voor reeds behaalde onderdelen.

Toelating
Vooropleiding is niet vereist.

Omvang

Module Beweging:
Keuze uit
- Beweegconsulent: 6 dagen
- Fitnesstrainer A: 3, 6 of 10 dagen.
- Fitnesstrainer B/Personal Trainer: 8 dagen

Module Voeding:
- BGN Gewichtsconsulent: 10 lesdagen

Module Coaching:
- Leefstijlcoach: 6 lesdagen

Stage

Bij Fit!vak Fitnesstrainer A en B is stage een onderdeel van de opleiding.

Opleidingskosten

Prijs is afhankelijk van de te volgen modules. Maandelijkse termijnen van €250,-
Bij eenmalige betaling ontvang je korting. Omdat bij de opleiding Vitaalcoach de losse onderdelen samen één geheel vormen, wordt deze door ons ook als één opleiding gezien. Omdat u zich verbindt aan het complete pakket is de prijs van deze opleiding aanzienlijk goedkoper dan het volgen van de losse onderdelen. Dit verschil kan oplopen tot honderden euro's.

Examenkosten

Inbegrepen

Belastingvoordeel

Ontvang geld retour van de belastingdienst

Diplomering

Diploma Vitaalcoach (Fit!vak Fitnesstrainer A, B of Beweegconsulent, BGN Gewichtsconsulent, Leefstijlcoach)

Erkenning

BGN en Fit!vak

Inhoud
Voor het Vitaalcoach traject wordt door een opleidingsspecialist vrijblijvend een Persoonlijk Opleidingsplan gemaakt. De inhoud van het Vitaalcoach traject kan dus per persoon verschillen (afhankelijk van doel, achtergrond, interesses, vrijstellingen). In hoofdlijnen bestaat het traject uit de volgende modules:
  • Module Beweging:
    Fit!vak Fitnesstrainer A / Fit!vak Fitnesstrainer B / Beweegconsulent
  • Module Voeding:
    BGN Gewichtsconsulent/ Voedingsspecialist
  • Module Coaching:
    Leefstijlcoach

Geef via onderstaand formulier aan dat je geïnteresseerd bent in het Vitaalcoach traject.

Daarmee zal een opleidingsspecialist geheel vrijblijvend een Persoonlijk Opleidingsplan voor je samenstellen.

Tijden, locaties en data
Onze docenten
Katka
Katka Jacz

Katka is geschoold als erkend personal trainer, voedingsspecialist én leefstijlcoach. Katka is zelf dan ook een sprekend voorbeeld van een Vitaalcoach die cliënten begeleid in beweging, voeding en leefstijlcoaching.

Mira
Mira de Bruin
Mira is sinds 1994 zelfstandige in de fitness/afslankbranche. Zij is gediplomeerd leefstijlcoach, beweegcoach, masseuse, BGN gewichtconsulente, voedingsdeskundige en NLP coach. Ze gelooft in de drie-eeheid: bewegen - voeding - ontspanning. Of wel: Fit - Food - Fun. Haar challenges hebben altijd een lange termijn tot doel. En volgens haar kan dat alleen door iets te doen waar je plezier aan beleeft.  Ze zal je laten ervaren dat je ook zonder hype tot het gewenste resultaat kan komen, met plezier!
12

Erkenningen